Skyelice Collie

Skyelice Collie

Våra älskade hundar

www.skyelice.se

Kameranostalgi

Jan - Dec 2018Posted by Gudrun Carlsson 2018-01-20 14:00

Att fotografera har varit min stora hobby genom livet. Jag fick ett stipendium på 50 kr i skolan och använde dem till att köpa min första kamera, en Kodak Instamatic.

Sedan blev det olika systemkameror och den allra bästa var min Leica med Leitz objektiv, suverän skärpa. Tog mest diabilder samt svart/vitt. En liten Minox, var kul att ha med i fickan eller handväskan. När digitalkamerorna kom, blev de analoga kamerorna rariteter, ett samlarobjekt.


Nu fotograferar jag med en Nikon D 810 med 2 olika ljusstarka objektiv. Nikkor 24-70/ 2,8 och 70-200/ 2,8. Mitt senaste tillskott som jag köpt i år är en liten kompakt, lätt systemkamera Sony Alpha med 16-70 zoom från Zeiss.

Har samlat en massa digitala bilder allt sedan 1998 i
http://photobyguca.skyelice.se

  • Comments(0)//blogg.skyelice.se/#post575

Vinterlandskap

Jan - Dec 2018Posted by Gudrun Carlsson 2018-01-19 14:01
Snön har kommit till Kinnekulle och kläs nu i vinterskrud, åtminstone uppe på toppen av kullen. Nere vid Vänerns strand, här i Blomberg är det bara lite som delvis täcker marken.


Jag har investerat i en liten lätt och behändig kamera, Sony Alpha 6300 med ett bra objektiv 16-70, Zeiss. Efter ett antal utflykter, tester har jag kommit på de rätta inställningarna och är otroligt nöjd med resultatet. Det är skillnad på att bära runt denna lilla mot min stora Nikon D810 med tungt ljusstarkt objektiv. Bilderna jag tagit i olika ljusförhållanden, även actionbilder med serietagning, är helt klart väl godkända.


Utflykten till Juteviken var lycka för Ida, Mary och Lily. De älskar vatten och is, Mary tar alla tillfällen i akt att ta sig ett dopp, alla tre är mycket skickliga att parera på glatt underlag, de halkar på isen, trampar igenom ibland där det är grunt, men tycker bara är jättekul. smiley
Vi gjorde en utflykt upp till kullen och vandrade vid Trolmen, ända ned till vattnet, hamnen. Så vackert och fridfullt.
Bilder, alla fotograferade med lilla Sonykameran, från våra utflykter - Juteviken och Kinnekulle finns här: http://photobyguca.skyelice.se
  • Comments(0)//blogg.skyelice.se/#post574

Jämtlänningar

Jan - Dec 2018Posted by Gudrun Carlsson 2018-01-06 11:13
Vi har fått så jättefina bilder från Ewa och Thomas som flyttat upp till Hallen i Jämtland. Jade och Nimbus stortrivs där uppe, har underbar natur att springa på, dricka ur friskt källvatten. Hösten har varit vacker med fjällvandringar, plockat hjortron. Hela familjen älskar sitt nya, lugna liv. Nära till Åre, Östersund där sonen Felix jobbar och åker skidor.

Nu har Jade och Nimbus nya roliga upplevelser, massor av snö. "Tur att husse och matte köpt bästa slöslungan så vi kan ta oss fram, snön går över våra huvuden." smiley


Lille katten Findus, väljer också de skottade gångarna.


En tjusig vargmåne över fjällen!

Tack Ewa och Thomas för de vackra bilderna, ni har funnit en underbar plats att bo på. Till våren, sommaren tar vi husbilen och hälsar på.smiley  • Comments(0)//blogg.skyelice.se/#post573
Next »