Skyelice Collie

Skyelice Collie

Våra älskade hundar

www.skyelice.se

Vintersport

Jan - Dec 2018Posted by Gudrun Carlsson 2018-02-28 10:05
Nu har vintern tagit ett grepp om Blomberg och jag tycker det är härligt, även om det är kallt och en hel del snö. Är förtjust i det arktiska landskapet, tjusiga isformationer vid stranden och ute på Vänern.

Vi har promenerat och åkt lite spark i vår vik samt Gumsviken vid hamnen, men trots ännu strängare kyla, ett par dygn, gick isen upp. Det blåste starka, nordliga vindar. Hela sjön var ett inferno av kraftiga vågor med is och vatten. Det slog mot klipporna, bildade högar av is norrut i naturreservatet. Mäktigt och vackert i solskenet.

Kraftiga istappar hänger utmed kleven och glittrar när solen lyser. Per klättrade upp en bit och tog några riktigt häftiga bilder på detta fenomen.

Det är så kul att fotografera vinterlandskapet, hundarna älskar att springa i snö och ute på isen, de har mycket bra balans och bryr sig inte ett dugg när de halkar omkull. Upp igen och full fart. De har ingen respekt för om isen är blank och tunn, så det har varit sele och koppel på där vi vet det kan vara lite lurigt. Vi har varit ute på isen, så fort det funnit tillfälle, under alla 35 år vi bott här i Blomberg. Ida, Mary och Lily har, där det varit mycket grunt, vid några tillfällen trillat i bland isflak och sörja men inte avskräckt dem. De glömmer av för det är ju så roligt och spännande.

När Alice var ung älskade hon att ta sig till de små öarna, där hon kände att det fanns minkar, grävde och pratade. Ibland kunde hon jaga upp en mink, men den for iväg med blixtens hastighet och dök ned i vattnet. Hon hade mycket jakt i sig och detta var jättespännande.

Igår när vi var ute vid stranden dök det upp en liten mink, den blev helt förskräckt när den upptäckte oss. Bilden blev inte så bra, men kul att ha den. Som tur var hade vi alla tre töserna kopplande, den hoppade ibland issörjan och försvann. Speciellt Mary hade säkerligen slängt sig i och tagit ett rejält vinterbad.

Här är alla bilderna från årets första vinterupplevelse: http://photobyguca.skyelice.se  • Comments(1)//blogg.skyelice.se/#post581