Gudrun Carlsson

Gudrun Carlsson

Om oss och våra älskade hundar

www.skyelice.se

Början av augusti

Jan - Dec 2019Posted by Gudrun Carlsson 2019-08-22 13:47
I augusti brukar det vara fina dagar, mörkret börjat lägga sig lite tidigare och solnedgången flyttar sig allt närmare så vi ser den från altanen, hur solen glittrar över vattnet i Kinneviken och färgar himlen röd. Magnifikt och rofyllt, älskar hösten med dess höga friska luft och vackra färger.smiley
Ljungen, vackert lila, breder ut sig utanför tomten. Det surrar av humlor, bin, getingar och andra små flygfän.
Såg en ensam liten blå blomma i gräsmattan och upptäckte det var en cikoria. Då gick tankarna till vår lilla öländska, Alice samt hennes son Sydney, som bor på Öland. Där växer denna vackra blomma rikligt i vägdiken.

Det finns rikligt med rönnbär i år.
Skön vacker kvällspromenad runt Blombergs gärden.
Kvällsmörkret har lagt sig, det är stilla och rofyllt.
  • Comments(1)//blogg.skyelice.se/#post653

Arytmi

Jan - Dec 2019Posted by Gudrun Carlsson 2019-08-11 14:12
Har gjort ett nytt UCG på hjärtat, fick själv se och kardiologen/hjärtspecialisten förklarade hur det jobbar. Nu har jag även läst journalen efter att flera prover togs via blodet.smiley

Jag är glad, tacksam, allt ser bättre ut än tidigare då jag gjorde mitt första UCG. Då tickade hjärtat på lite väl fort och den läkaren hade svårt att läsa ut resultaten. I december gjorde jag även en elkonvertering, men den misslyckades, mina extraslag, mitt flimmer kom tillbaka.smiley
Käkar nu mina mediciner mot kroniskt förmaksflimmer, tar det lugnt, undviker stress, sötsaker och alkohol vilket också dämpar mina extraslag. smiley  • Comments(1)//blogg.skyelice.se/#post652

Juli

Jan - Dec 2019Posted by Gudrun Carlsson 2019-08-09 16:19
Juli månad har varit omväxlande vad gäller väder och vid. En hel del åska och regn, men också riktigt härliga sommardagar. Typiskt Svenska sommarväder helt enkelt.

Vi har varit ute på vift. Reste upp till Jämtland och hälsade på Ewa, Thomas, Jade och Nimbus. De flyttade upp till fjällvärlden för tre år sedan, nu äntligen blev det av att besöka deras paradis. Så vackert, lugnt och fridfullt. Jade och Nimbus stortrivs såklart, springa fritt på stora ytor, spåra, dricka klart, gott vatten från fjällbäcken.

Pyssla om tuppen Tobbe och de fem hönorna Rödluvan, Brunkulla, Gröna Anna, Storfot och Lillabrun. De värpte fina, goda ägg.

Ewa tog oss med på en utflykt till Åre, åkte den vackra Kallvägen med vidunderlig utsikt över Åreskutan. Stannade till vid Grundsviken vid Kallsjön, där vi drack kaffe och våra hundar sprang på den långa, vida stranden och lekte, badade.

Vi körde vidare till Åre, tittade på bebyggelsen runt Åre och stannade till inne i byn. En del byggnader, hotell var kvar från 70-80-talet, då jag besökte Åre väldigt ofta vintertid. Har åkt Kabinbanan upp till Skutan och på slalomskidor nedför. Kul att uppleva gamla minnen.

På hemvägen besökte vi Östersund tillsammans med Ewa och Thomas och vi övernattade på Frösön innan vi körde söderut igen.

Det blev några jättetrevliga och fina dagar.

Har fotograferat från vår resa: http://photobyguca.skyelice.se

15 juli - Jade och Nimbus, Ån.
17 juli - Utflykt till Åre, Östersund.

När vi närmade oss Karlstad gjorde vi en avstickare till Carin, Bellis och Sunny. Blev bjudna på god middag och firade lilla Sunny, Sydneys dotter, som tävlat i Rallylydnad och fått en fin utmärkelse. RLDN. Det var jättetrevligt och vi stannade med bilen över natt hos Carin. Efter frukosten körde vi hem till Blomberg.

19 juli - Carin, Bellis och Sunny.

Tack kära vänner för er gästfrihet - det har varit så roligt för oss att träffa er och våra pälsbarn, barnbarn. De är alla så fina, glada och tillgivna. smiley

  • Comments(0)//blogg.skyelice.se/#post651
Next »