Gudrun Carlsson

Gudrun Carlsson

Om oss och våra älskade hundar

www.skyelice.se

12-årsparty

Jan - Dec 2019Posted by Gudrun Carlsson 2019-06-15 09:42
Det är verkligen en stor glädje att få ha fest och fira våra äldre hundar. De har alla blivit över tretton år. På Sveriges Nationaldag firade vi vår underbara Ida som fyllde 12 år. Hon är i fantastisk fin kondition, rör sig som en unghund, leker och är frisk och glad. Underbara tös.


Ida och hennes döttrar Mary och Lily älskar att leka nere vid stranden i Blomberg, hoppa mellan klipporna, bada, hämta leksaker i vattnet samt "fiska" , dvs vi slänger i pullor i vattnet som de letar efter och käkar upp. Himla roligt med vattenleta.smiley

Många härliga bilder i galleriet:
http://photobyguca.skyelice.se/#!album-649

En riktigt god, fin tårta gjorde husse till sin älskling, som vi alla kunde äta av.


Det är så speciellt med Ida, hon är född här, vår förstfödda valp, och jag har ett mycket starkt kärleksfullt minne då jag tog emot henne efter att Alice krystat mycket för att föda denna stora valp, 420 gram. Vilken känsla, vilken lycka - det glömmer jag aldrig.smiley
Ida har 2 kullar, 13 valpar och hon var en underbar mor, världens snällaste mamma, som gav ALLT till sina valpar tills de flyttade härifrån. Två älskade töser fick hon behålla Mary och Lily. Här får hon en kram från lilla Lily - "älskar dig mamma". smiley


Varje dag är en gåva att få uppleva de äldre hundarna, vet ju att det kan ändras snabbt. Ja, det är precis som med oss själva, livet kan förändras över någon dag, några timmar när sjukdomar slår till.

  • Comments(0)//blogg.skyelice.se/#post648

Dejlige Danmark

Jan - Dec 2019Posted by Gudrun Carlsson 2019-06-07 19:16

30 maj. Resan fortsätter norrut och vid Guldager Camping vid Saltum slår vi läger. Stranden utmed Jammerbugten är milsvid. Fram emot solnedgången fick töserna springa av sig lite energi vid Saltum Strand.


31 maj. Efter en underbar morgon på den härliga stranden vid Saltum var Ida, Mary och Lily nöjda och vi styrde söderut igen. Framåt femtiden var vi på Fyn, Nyborg. Sovit gott på mysiga campingen med utsikt över Storebelt.

1 juni. Idag kör vi återigen över Stora Bältbron, 6, 8 km lång, och lämnar Fyn. Bron syns i bakgrunden av Ida, Mary och Lily.


En kall god ekologisk öl från Bryghuset Braunstein i Köge. Vi får en solig fin kväll!

2 juni. Efter en god frukost ute i solskenet lämnar vi campingen och kör till Vallö Slott. Där har vi varit många gånger, tagit fina bilder på hundarna i den vackra slottsparken. Här poserar vår vackra Ida 12 år. smiley

Inte långt därifrån bor våra goda vänner Britta och Erik, kennel Be Exclusive. De har nu valpar och vi passade på att göra ett kort besök för att få lite valpgos. Sju helt underbara valpar och med finaste lilla mamman Tahnee.


  • Comments(0)//blogg.skyelice.se/#post647

Dejlige Danmark

Jan - Dec 2019Posted by Gudrun Carlsson 2019-05-30 21:35
Vi är ute på en trevlig resa i Danmark. Har skrivit på Facebook men vet att många av er som läser min blogg inte är med där så jag skall göra en liten sammanfattning. smiley

22 maj 2019 packade vi Kaben och styrde söderut. Övernattnattade vid idylliska Perköps ställplats, Örkelljunga.


23 maj. Vi körde mot Helsingborg och färjan över till Helsingör. Danmark välkomnade oss med vackert väder, grönska, buskar och träden stod i blom. Så vackert. Tog en rast i bokskogen där det var fullt med bokblommor som flickorna dekorerade sig med. Nu står vi vid Tårup Strandcamping med vidunderlig utsikt över Storebält.


24 maj. Vacker solig morgon. Idag kunde vi njuta av stillheten. I morgon blir det Danska Collieklubbens utställning i Vindinge. Judge Myrna Shiboleth. Då visar vi vår underbara veteran IDA, 12 år, samt dottern LILY. Mary får stå över, vara supporter.

Vi hade så fina, charmiga vänner i hagen intill oss i Tårup.

25 maj 2019. Ida, SEVCH SPH1 Skyelice A Plumeria Lei, var lysande på Dansk Collie Klub,s Certifikatutstilling i Nyborg. Tolvårig veteran, blev Bästa veteran, Veterancertifikat, 4 Bästa tik av 13 tikar i BT-klassen. Hon visade sig suveränt, fick fantastisk kritik av domaren Myrna Shiboleth, Italy. Lily visades i Championklass, fick CK och tävlade också i BTK men fick se sig slagen av sin underbara, vackra mamma.

Har ätit lax med nykartofler samt festat på en gudomligt god Dansk kage. Övernattar i Faaborg och lär få somna till smatter på taket.

28 maj. Efter vårt besök i Mögeltönder och Schackenborg körde vi över gränsen till Tyskland. Bördigt landskap, många betande kor, får och söta lammungar. Besökte Niebüll, Seebüll och Nolde-Museum. Vände tillbaka mot Danmark och vilar ut på Römö. Det blev en fin, intressant solig dag men lite kalla friska vindar.
29 maj. Körde ut mot Vesterhavet, Lakolk, Römö. Vilken pärla, en fantastisk strand vi körde ut på. Här har vi njutit av sol, härliga promenader, fika. Lyckliga hundar doppade tassarna i havet.

Vi körde vidare norrut, en mycket vacker kustväg utmed Holmsland Klit, Hvide Sande, till Söndervig, vid Ringköbing, där vi övernattade. Framåt sena kvällen kom det ett oväder med kyla, regn och rusk.

30 maj. Regnig och blåsig natt och morgonen bjöd inte på bättre väder. Vi startade för att köra upp mot Norra Jylland. Stannade till i Nyköbing Mors.
För 50 år sedan, 1969, var jag här tillsammans med min kära mor och far samt bästa väninnan Marianne och hennes mamma Vendela. Pappa hade hyrt ett litet fritidshus utan för Nyköbing Mors, vi åkte i två bilar Marianne och jag i min "gröna folka". Vi skulle ut på egna äventyr, pappa fiskade och mamma och Vendela hade trevligt tillsammans med värdfamiljen.

Vi hade en underbar vecka som är ett värdefullt minne för mig. Nu finns tyvärr bara jag kvar i livet och kan inte berätta om återbesöket.
Det regnade så jag tog bara några få bilder och jag kände inte igen mig alls. Mycket har naturligtvis förändrats i staden, orten.  • Comments(1)//blogg.skyelice.se/#post646
Next »