Skyelice Collie

Skyelice Collie

Våra älskade hundar

www.skyelice.se

Månförmörkelse

Jan - Dec 2019Posted by Gudrun Carlsson 2019-01-21 15:26

I natt och tidig morgon var det dags för en vacker naturupplevelse, månförmörkelse med blodmåne. Det förutsätter naturligtvis vacker, klart väder. I södra Sverige fick vi tyvärr inga bra prognoser. Det skulle bli 100% molnighet här. Igår kväll var jag ute och testade kamerainställningarna och det var jättefint.

Är man riktigt fotointresserad gör man en hel del för att få bra bilder. I natt satte jag väckerklockan på 03.00, kollade Smhi:s väderradar och såg att det kunde bli lite luckor i molntäcket några timmar framåt. Kameran var laddad, kaffetermos, varma kläder och jag tog bilen ut på Kinnekulle. Var helt ensam i vinternatten. smiley

Det blev ingen succe, månen tittade fram lite då och då, men när den gick in i förmörkelse, doldes den av tjockt molntäcke. Vid 6.30 gav jag upp, det blev ingen naturupplevelse, att få fotografera den fina röda supermånen. Frusen och besviken möttes jag i stugvärmen av tre jätteglada tjejer. Puss på dig matte, var har du hållit hus? Älskade töser, gott att komma hem och sova en stund på morgonkvisten.

Så här såg det ut när den började gå in i skuggan! Svårt med kamerainställningen, det var mycket dis, månen rör sig snabbt och nu var den mörkare än igår kväll.  • Comments(0)//blogg.skyelice.se/#post630

Lily HKL

Jan - Dec 2019Posted by Gudrun Carlsson 2019-01-19 14:08
Lily är uppflyttad till högre klass spår och blev då Svensk Utställningschampion genom bruksmeriter, som jag tidigare skrivit om här i bloggen. Hon är fjärde generationen, Per har tävlat med Gordon, dottern Alice som båda också är SEUCH genom bruksmeriter. Alice dotter Ida, Lilys mamma, var mycket nära att lyckas med detta också, saknades bara några ynka poäng på lydnaden då de tävlade för uppflyttning. Därefter fick Ida behandlas för anaplasmos, när hon var återställd blev hon mamma. Sedan fick Ida stå tillbaka i träning och tävling för sina vackra och duktiga flickor Mary och främst Lily som Per satsade på från att hon var liten valp.

I samband med MyDog fick hon sin fina SEUCH-rosett som pryder väggen, tillsammans med diplomet/tavlan från Svenska Kennelklubben. smiley

Nu är Per och Lily i full gång att träna momenten i högre klass, det går bra, hon är väldigt duktig.smiley
Det är en hel del som är nytt och svårare, såklart. Spåret är 1,2 km, 7 pinnar + slut, 30 minuter och det börjar med ett spårupptag i ruta, 30 x 30 m. Lily är väldigt bra spårhund, detta är inga bekymmer alls för henne.

I specialen försvinner budföring med skott och det blir uppletande i ruta 50 x 50 m, 3 föremål. Detta har Lily tränat på sedan hon var valp, älskar att springa ut och hämta saker och leverera. Föremålsintresset är stort, så det är ett kul moment för henne.

På lydnaden blir det lite nytt, framåtsändande genom grupp, en riktning, inkallning med ställande, skall. Krypet något längre, apporten byts ut mot en tungapport, 3 kg. Fritt följ, hopp - sitt i stort sett samma. Platsliggning med skott sker med dold förare.

Lily är en riktig liten stjärna, helt underbar att arbeta tillsammans med, alltid glad, lekfull och samarbetsvillig. Har mycket god hälsa, bra anatomi och goda nerver, vilket är förutställningen för att lyckas med träning, tävling och utställning. smiley


  • Comments(2)//blogg.skyelice.se/#post629

Lasershow i Lidköping

Jan - Dec 2019Posted by Gudrun Carlsson 2019-01-02 17:31

WOW, idag bjöd Lidköping Kommun på sin läckra lasershow, en extraföreställning där flera tusen samlats, barn och vuxna, för att njuta av skådespelet och röra sig till häftig musik som Abba, Avicii.

Det var så härligt att se ett alternativ till dessa hemska fyrverkerier som skadar och skrämmer vettet ur massor av djur, såväl tama som vilda. Som smutsar ned i naturen och släpper ut gifter i luften.

Tack till Lidköping som bjuder sina kommuninvånare på en modernt och ren nyårsupplevelse och som passar alla åldrar.smiley

Fler häftiga bilder finns i:

http://photobyguca.skyelice.se  • Comments(0)//blogg.skyelice.se/#post628
Next »